College 1 / 2019: Sterk begin collegejaar

Volle bak gisteravond bij het eerste college van Data Science Alkmaar in 2019. Opvallend is hoe het thema ‘Where can we begin..?’ is herkend: we weten van (big) data en AI, maar hoé ermee te beginnen in je organisatie? Ruim 160 bezoekers in de college-zaal van Miss Bell, bij De TelefoonCentrale gisteravond. Nadat door dagvoorzitter... Read more »

Volle bak gisteravond bij het eerste college van Data Science Alkmaar in 2019. Opvallend is hoe het thema ‘Where can we begin..?’ is herkend: we weten van (big) data en AI, maar hoé ermee te beginnen in je organisatie?

Ruim 160 bezoekers in de college-zaal van Miss Bell, bij De TelefoonCentrale gisteravond. Nadat door dagvoorzitter Marijn Plomp (VU A’dam) allereerst de Alkmaarse wethouder Paul Verbruggen welkom werd geheten, werden de juist geworven Business Partners Marco Janmaat van Rabobank Alkmaar e.o., Kees Mosch van Bejo Zaden, Ivo Weel van Trainee.nl en Geert-Jan Koning van Triple in het zonnetje gezet. Vervolgens was het podium voor Lieke Danenberg (Create Insights) die dit jaar met ‘columns’ de colleges inspireert met verhalen over haar reis als zelfstandig adviseur, en in het bijzonder haar ervaringen met marketing in relatie tot data. Roland Wijnen (Business Models Inc.) presenteerde het concept Business Model Innovation en het en praktische voorbeelden van het werkmodel, het Business Model Canvas. Frans Feldberg (Data-Driven Business Innovation, VU, A’dam) ging nader in op de betekenis van het thema van dit college, ‘Een datagedreven business model ontwikkelen voor uw organisatie!’, en eigenlijk: hoe digitale innovaties het verdienmodel beïnvloeden.

Van links naar rechts: dagvoorzitter Marijn Plomp, Frans Feldberg, Marco Janmaat, Kees Mosch, Geert Jan Koning, Rob Marijn, Ivo Weel, Daniël Banis en Nico Berger.

Tenslotte zijn Roland Wijnen en Frans Feldberg discussies aangegaan met het publiek over diverse aspecten die business model innovation betreffen. Het was een boeiende avond, afgesloten met een prima hapje en drankje, die de opstap vormt naar de volgende 3 colleges, waarvan de optelsom je vraag beantwoordt als je aan de slag wilt met (big) data en AI: ‘Where can we begin..?’

Een verdiepingsslag kunt u beleven met een Workshop onder hetzelfde thema ‘Een datagedreven business model ontwikkelen.’

Het volgende, tweede college vindt plaats op dinsdag 25 juni. Aanmelden kan natuurlijk op deze site.

300×300

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.