Over ons

Data Science Alkmaar (2013) is een platform voor innovatie dat bedrijfsleven, overheden en onderwijs in Noord-Holland Noord inspireert en motiveert om met (big) data en kunstmatige intelligentie aan de slag te gaan.

Data Science Alkmaa is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, de gemeente Alkmaar, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, RAADHUIS creative agency en De TelefoonCentrale. Onze boodschap: wees je bewust van de kansen die data en kunstmatige intelligentie bieden en start met de belangrijkste digitale innovatie van deze tijd.

Data Science Alkmaar is een platform voor innovatie waar de triple helix – bedrijfsleven, overheden en onderwijs – goed zicht krijgt op de ontwikkelingen rond big data en kunstmatige intelligentie om deze te benutten ten behoeve van regionale economische groei en ontwikkeling.

De Vrije Universiteit Amsterdam zorgt hierbij voor een wetenschappelijk en onafhankelijk kader. Voor wat betreft economische groei en ontwikkeling:

Collectieve alertheid
De enorme versnelling op dit moment als het gaat om technologische ontwikkelingen vraagt om een enorme alertheid van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Natuurlijk: individueel dient elke organisatie nu up to date te zijn als het gaat om een high tech-performance. Maar ook van groot belang is een collectieve, gezamenlijke alertheid om de sterke positie van Noord-Holland Noord als aantrekkelijke regio tenminste te behouden of juist te verbeteren als het gaat om bedrijvigheid, wonen en arbeidsmarkt. 

Innovatieve reputatie
Het gaat hier om de innovatieve reputatie van Noord-Holland Noord, heel belangrijk voor wat betreft jonge, nieuwe generaties: op inspirerend en uitdagend niveau kunnen leren en werken is zeer relevant, naast een ander belangrijk aspect: betaalbaar wonen in een prachtig deel van het land (ruimte, steden, zee/strand, goede infrastructuur, et cetera). Het ontwikkelen van een interessant arbeidspotentieel maakt van Noord-Holland Noord een belangrijke speler als het gaat om de keuze van een vestigingsplaats voor grote (internationale) partijen.

Brug naar dataprojecten met de universiteit
In principe organiseren wij 4 colleges/webinars en aanverwante workshops per jaar. Daarnaast vormt Data Science Alkmaar een brug naar de wetenschappelijke wereld van de Vrije Universiteit Amsterdam, waarmee dataprojecten kunnen worden aangegaan. Bovendien zijn wij gestart met het Data Science Café, waar young data-professionals uit NHN elkaar regelmatig kunnen spreken over ervaringen of ontwikkelingen in het vak.

Data Science Alkmaar: Noord-Holland Noord inspireren!
Als platform voor innovatie draagt DSA bij aan de ontwikkeling van de innovatieve reputatie
van NHN en maakt de regio zo aantrekkelijk voor jong talent als het
om big data en artificial intelligence gaat.

‘Hoe kun je verdienmodellen bouwen op basis van data.’

Marie-José vd Kommer,
Catch Your Talent, Racktime, URD Solutions

Waardevolle data omzetten in kansen.’

Ivo Weel,
Trainee.nl en Breinstein.nl

‘Wij zoeken nadrukkelijk de samenwerking met de wetenschap.’

Occo Koedijker namens
Ravo Fayat Group

‘Op basis van data beter
pro-actief beleid maken.’

Marjolein Dölle,
Werksaam West-Friesland

DSA = ontmoetingsplaats

DSA is dé ontmoetingsplaats in NHN voor ondernemers, overheden, onderwijs en wetenschap.

Boodschap 1: Wees innovatief!

Jong talent is op zoek naar een uitdagende werkomgeving in een prachtige, dynamische, veilige en betaalbare regio.

Boodschap 2: Maak nu stappen!

Laat je wegwijs maken, adviseren en begeleiden door Data Science Alkmaar als je stappen gaat maken.

De impact van big data en kunstmatige intelligentie

Opvallend is de snelheid waarmee de technologische innovatie zich momenteel ontwikkelt. Vooral de impact van big data en kunstmatige intelligentie is opmerkelijk. Het gaat hierbij om concrete, ingrijpende ontwikkelingen die ook disruptief ofwel ontwrichtend worden genoemd. Dit leidt ook tot veel onzekerheid, want: hoe en waar te beginnen..? En hoe kun je dit proces van digital innovation managen? Laat u inspireren en motiveren met de colleges en workshops van het onafhankelijke platform Data Science Alkmaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Data Science Alkmaar? Of wilt u, zoals onze Business Partners, óók meer betrokken zijn bij deze relevante ontwikkelingen die belangrijk zijn voor uw organisatie? Neem contact met ons op met onderstaand formulier – u hoort dan snel van ons.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Business partner

Business partner

De Business Partners van Data Science Alkmaar zijn regionale, innovatieve partijen die onze organisatie mogelijk maken. Tegelijkertijd sla je als BP de brug naar de wetenschappelijke wereld in de vorm van de Vrije Universiteit Amsterdam en sta je vooraan als het gaat om samenwerking met andere BP’s en innovatieve derden (Co-Creatie).

Meer weten?