College 1 / 2018: Vooral verbinden & samenwerken!

Het 1e college van Data Science Alkmaar kende een grote belangstelling. Een overvolle Graham Bell-zaal bij de De TelefoonCentrale, het huisadres van DSA, hoorde over het belang, natuurlijk, van data science, maar ook de boodschap van samenwerken en verbinden. De stichting Data Science Alkmaar (Vrije Universiteit Amsterdam, Ontwikkelingsbedrijf NHN en RAADHUIS creative agency) hield gisteravond... Read more »

Het 1e college van Data Science Alkmaar kende een grote belangstelling. Een overvolle Graham Bell-zaal bij de De TelefoonCentrale, het huisadres van DSA, hoorde over het belang, natuurlijk, van data science, maar ook de boodschap van samenwerken en verbinden.

De stichting Data Science Alkmaar (Vrije Universiteit Amsterdam, Ontwikkelingsbedrijf NHN en RAADHUIS creative agency) hield gisteravond haar aftrap-college. Het eerste college van Data Science Alkmaar trok een enorm publiek dat van sprekers als Pieter Dijkman (wethouder gemeente Alkmaar), Jaap Bond (gedeputeerde Provincie Noord-Holland) en Alexander Rinnooy Kan (voorzitter Big Data Alliance) de boodschap kreeg zowel op lokaal als regionaal niveau de samenwerking en verbinding aan te gaan.

Voor allen is het evident dat het benutten van data voor elk vakgebied relevant is & elk vakgebied raakt. Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation Vrije Universiteit Amsterdam, hield vervolgens een boeiend college, waarbij aspecten als waarde creëren, het waarom, wat en hoe van Data Science Alkmaar en waarom data science een kansrijke motor voor regionale groei en ontwikkeling is, aan de orde kwamen.

Tenslotte rondde een paneldiscussie met – naast de heren Pieter Dijkman en Jaap BondJurgen Sernee (Lid Raad van Bestuur at Noordwest Ziekenhuisgroep), Kees Mosch (manager HR, Legal & General Affairs at Bejo Zaden B.V.) en Paul van der Werf (Concernmanager Strategie at Gemeente Hoorn) de avond af.

Verbinden en samenwerken, op lokaal en regionaal niveau, dat bleek de belangrijkste boodschap van vanavond. Data Science Alkmaar roept alle organisaties en bedrijven op elkaar vooral te ontmoeten bij de colleges van Data Science Alkmaar en elkaar te inspireren.

Het volgende college vindt plaats op 2 oktober a.s. en betreft ‘Big data en de privacywetgeving’ – zorg dat u erbij bent, aanmelden kan hier !

(foto: Laurens Overtoom)

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.