Wethouder Elly Konijn neemt afscheid tijdens inspirerend Werkdiner van DSA

Dinsdagavond 19 april organiseerde Data Science Alkmaar een Werkdiner: het houdt zichzelf een spiegel voor en geeft haar belangrijkste stakeholders - de Business Partners - een overzicht van de ontwikkelingen & activiteiten in de afgelopen periode & bevraagt deze partners naar ideeën voor activiteiten voor de toekomst.

Data Science Alkmaar – het platform voor innovatie dat Noord-Holland inspireert en motiveert middels colleges/webinars en workshops – geeft invulling aan steeds meer activiteiten: bijvoorbeeld door het stimuleren van data gedreven projecten in de vorm van het concept Co-creatie of het initiëren van het Data Science Café, de meetups voor jonge data-professionals. Tijden het Werkdiner zijn door de Business Partners van DSA meerdere ideeën naar boven gekomen waar DSA aandacht aan zou kunnen besteden, zoals de volgende:

Meer connectie met onderwijs..?
Een belangrijke suggestie kwam naar voren: Zou Data Science Alkmaar de verbinding kunnen maken met het regionale onderwijs en zo jongeren al in een vroeg stadium kunnen inspireren voor wat betreft data science? Zou dit zelfs een thema kunnen zijn voor een volgend college/webinar: specifiek voor docenten om hun leerlingen te inspireren voor dit betrekkelijk nieuwe vak? Zou er sprake kunnen zijn van een ‘DSA Academy’..?

Een college vullen met Best Practices
Een andere suggestie was: kunnen we in de colleges nog méér de nadruk op de praktijk leggen door regionale partijen te laten pitchen. Dus: 6 bedrijven/organisaties in tien minuten data-cases laten presenteren. Dus: laten zien hoe het werkt, en laten zien wat het oplevert. Het zou praktsche & dynamische colleges op kunnen leveren.

Elly Konijn neemt afscheid van DSA
Na wethouder te zijn geweest in maar liefst drie colleges neemt Elly Konijn afscheid van het wethouderschap. Met Kennisregio in haar portefeuille ontstond vier jaar geleden de connectie met Data Science Alkmaar en een vruchtbare, constructieve samenwerking die een belangrijke basis is voor Data Science Alkmaar. Frans Feldberg dankte haar voor de geweldige, betrokken inzet en de stappen die we samen hebben kunnen maken. Hij pleitte voor een afscheidscadeau in de vorm van een naamsverandering van de ‘Koelmalaan’ (het adres van DSA) in de ‘Elly Konijn-laan’, maar dit schijnt technisch niet realseerbaar. Op haar beurt schetste Elly Konijn fraai de wijze waarop zij het ‘avontuur’ met DSA onbevangen is aangegaan en welke inzichten dit opleverde. Ook dankte zij ‘rechterhand’ Ben Glim, programmamanager Kennisregio Alkmaar, voor zijn belangrijke support.


Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.