Text mining: wat is het & wat levert het op? | webinar 26 11 2020

Het webinar van Data Science Alkmaar gaat vandaag over text mining: over oplossingen om kennis uit tekst - ongestructureerde data - te halen. Interessant?

Welkom bij dit webinar waarbij Marijn Plomp wederom gespreksleider is. Frans Feldberg verzorgt een update voor wat betreft de ontwikkelingen rondom big data en artificial intelligence in het algemeen en Data Science Alkmaar in het bijzonder.

16:00 uur – Inleiding
16:05 uur – Ontwikkelingen in NHN
16:10 uur – Waarde creëren met text mining
16:45 uur – Vragen en/of discussie
16:55 uur – Conclusie en afsluiten

Je kunt tijdens de livestream eventueel vragen stellen via de chat; stuur je vraag via WhatsApp naar: m 06 24 34 44 55.

Een zeer groot gedeelte van alle data die digitaal beschikbaar is betreft tekst. Tekst wordt gerekend tot ongestructureerde data, anders dan gestructureerde data, waarbij je werkt met kolommen en rijen. Text mining gaat over oplossingen om kennis uit deze teksten te halen.

Bijvoorbeeld om vragen te beantwoorden als: ‘Wat wordt er over onze organisatie gezegd op social media?’ of: ‘Wat zijn de problemen die in ons online klantenforum worden besproken?’, of: ‘Wat zijn de trends in de meldingen openbare ruimte?’ 


Kijk om 16.00 uur:


Wendy Gunther is postdoctoraal onderzoeker aan de VU. In dit webinar zal ze uitleggen hoe organisaties gebruik kunnen maken van ’topic modelling’-algoritmes om relevante inzichten te verkrijgen en organisatieprocessen te verbeteren en te innoveren.

Robin Zondag is een digital services & AI industrie-veteraan en bijvoorbeeld wereldwijd verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de Google Cloud AI labs van Atos. Robin zal spreken over de veelbelovende toepassing van voice- en chatbots. Waarom kan het waardevol voor organisaties zijn? Hoe kun je voice- en chatbots inzetten bij grote en kleine organisaties? Inclusief praktijkvoorbeelden.