Data Science Café start & verbindt (jonge) data scientists

Op 22 oktober startte succesvol het Data Science Café met 16 data scientists, een ontmoetingsplek voor data scientists die werkzaam zijn in NHN.

Bij de start van het Data Science Alkmaar blijkt de opzet goed aan te sluiten bij de behoefte: creëer een ontmoetingsplek voor data scientists die werkzaam zijn bij bedrijven of organisaties in NHN en die kennis willen delen met collega-data scientists. En natuurlijk: met een biertje & een hapje, hoewel dit laatste nog even niet mogelijk is…

Are you talking data science?

Terwijl Data Science Alkmaar zich met het thema ‘Where can we begin?’ richt op het inspireren en motiveren van bedrijven en organisaties om met (big) data en artificial intelligence aan de gang te gaan, kwam ook de behoefte van juíst (jonge) data-professionals aan het licht om met elkaar in contact te komen.

In de Zoom-sessie van donderdag 22 oktober verzamelden zich 16 data scientists onder sturing van Frans Feldberg voor een eerste kennismaking. Bij de introductie van alle deelnemers bleek al snel dat het Data Science Café in een belangrijke behoefte kan voorzien. Anna Keune, data scientist bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, stelde bijvoorbeeld: ‘Als data scientists opereren we soms toch een beetje op een eilandje.’, terwijl Jeroen Silvis (Provincie Noord-Holland) zegt: ‘Ik hoop met dit netwerk van young professionals een beeld te krijgen van wat er allemaal gaande is in deze provincie als het gaat om data science: waar zijn mijn collega’s mee bezig en kan ik hier wat van leren?’ Een andere opmerking: ‘Het is interessant om anderen te horen over ons werk, en te horen over oplossingen.’

Siddhi Imming (Ravo Fayat Group): ‘Ik hoop ook op kennisdeling, zodat ik nieuwe ideeën kan opdoen, geïnspireerd raak door collega-data scientists die vast met héél andere zaken bezig zijn dan ik, maar: ons werk heeft altijd raakvlakken.’

Ook wordt er geopperd dat dit contact met collega’s goed is om – in het kader van wonen & werken – te weten hoe de vraag naar data scientists in Noord-Holland Noord zich ontwikkelt.

Een gemene deler in de ervaringen van data scientists blijkt het volgende: hoé neem je een (interne) opdrachtgever mee in interessante plannen en/of ideeën? Of: hoe krijg je de rest van de organisatie mee in het inzicht dat data science een verschil kan maken? Maar ook: de kwaliteit van data blijkt vaak veel te wensen over te laten en/of is moeilijk te verzamelen. Hoe kan dit beter?

Deze sessie was een interessante start van het Data Science Café. De volgende online meetup is op donderdag 10 december. Same place, same time. Meld je wel even aan als je interesse hebt.

For data scientists only: we hanteren een ‘toelatingsbeleid’ om te borgen dat het Data Science Café echt een data science-community wordt, waar professionals aan deelnemen.

Meld je hier aan voor de volgende meet up op donderdag 10 december a.s.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.