Inspirerend college in samenwerking met Noordwest Ziekenhuis Alkmaar

Inspirerend college in samenwerking met Noordwest Ziekenhuis Alkmaar op donderdag 18 januari.

Donderdag 18 januari was een inspirerende dag voor Data Science Alkmaar! We organiseerden in samenwerking met Noordwest Ziekenhuisgroep een boeiend college over de cruciale rol van Data en AI in de zorg. Met meer dan 100 deelnemers was het een groot succes!

Het thema was “AI for health – Hoe komen we van model naar succesvolle toepassing?” We hebben gezien dat de potentie van AI in de zorgsector enorm is. Maar hoe brengen we deze innovaties van testfase naar dagelijkse praktijk? Dat was de kernvraag.

Sprekers zoals Prof. Dr. Mark Hoogendoorn (VU), CMIO Davy Sudiono (NWZ), COO Tom Hueting (Evidencio), Mathijs Hendriks, Patrick Thoral (Internist-intensivist Amsterdam UMC) en Prof. Dr. Wiesje van der Flier (Alzheimercentrum Amsterdam UMC) deelden hun inzichten en ervaringen. Hun ‘kijkje in de keuken’ was niet alleen informatief, maar ook een bron van inspiratie.

Uitdagingen van AI in de zorg zijn bijvoorbeeld de beschikbaarheid en de mogelijkheid van delen van data en de kwaliteit van data en AI technieken. Verschillende ziekenhuizen werken daarom al samen aan de ontwikkeling van een gezamenlijke databank.

Voorzien wordt dat AI steeds belangrijker wordt in de zorg. En dat is nodig, want de zorgvraag wordt alleen maar groter in de toekomst en het aantal mensen dat in de zorg werkt groeit niet mee. AI is dan een handig hulpmiddel. Een extra teamlid als het ware, maar zeker geen vervanging van artsen en verpleegkundigen.

Lees hier het artikel dat het NHD schreef over ons college.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.