DSA verwelkomt Provincie Noord-Holland als strategisch partner bij geslaagd theatercollege

Data Science Alkmaar bestaat tien jaar in 2023 en dit werd woensdagavond 22 februari gevierd met een bijzonder college: een theatrale talkshow van Lucas de Man. Tijdens deze avond werd bovendien de Provincie Noord-Holland verwelkomd als strategisch business partner en werd Nico Berger in het zonnetje gezet, een van de initiatiefnemers van Data Science Alkmaar in 2013.

De Provincie Noord-Holland stelt het platform Data Science Alkmaar te identificeren als een interessant kennisnetwerk in Noord-Holland Noord om op aan te sluiten. DSA werd deze avond gepresenteerd als strategisch partner voor de komende drie jaar.

In eerste instantie zal de samenwerking zich richten op de opgave Energietransitie. In het licht van regionale samenwerking aan de energietransitie en de resultaten van de pilot Regionaal Programmeren resulterend in de Energievisie Noord-Holland Noord, ziet de Provincie Noord-Holland een toegevoegde waarde om met behulp van Data Science Alkmaar een meer datagedreven (samen) werken een boost te geven.

Van links naar rechts: Paul Strijp (PNH), Martha Klein (PNH), Marijn Plomp (VU), Frans Feldberg (VU), Robert te Beest (wethouder gem Alkmaar) , Edward Stigter (gedeputeerde PNH), Daniël Banis (DSA), Edith Helsdingen (DSA) en Rob Marijn (DSA).

‘Echter de aard en de agenda van dit kennisnetwerk biedt ook zeker kansen voor meer datagedreven werken aan het brede palet aan opgaven waar we als provincie voor staan en dan met name de samenhang daartussen,’ zegt gedeputeerde Edward Stigter.

Ieder jaar zullen de partijen in gezamenlijk overleg de samenwerking evalueren en bepalen hoe de voor de Provincie NH relevante thema’s kunnen worden verbonden met de activiteiten van DSA. Op basis van dit overleg wordt een jaaragenda opgesteld waarin de thema’s zijn verbonden aan concrete activiteiten.

Naast Edward Stigter gaf ook wethouder Robert te Beest zijj visie op het belang en betekenis van data en kunstmatige intelligentie voor de (economische) ontwikkeling van stad en streek en werd Nico Berger, mede-initiatiefnemer van DSA in 2013, in het zonnetje gezet.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.