Kijk terug: webinar Cyber security!

Kijk terug: webinar Cyber security!

Centraal thema in het 3e webinar van dit jaar: cyber security. Ook wordt u bijgepraat over de stand van zaken vwb data en AI in Noord-Holland en de co-creatie trajecten van Data Science Alkmaar.

14 oktober 2021

16:00

Online

Gratis

Het derde college van DSA dit jaar was wederom een webinar. Centraal in dit webinar: cyber security. We lezen er allemaal over, we weten ervan, we hebben het ook (vast goed) geregeld, maar: is het voldoende? Tijd voor meer concrete informatie, want de vijand wordt steeds slimmer en actiever.

Hoe actueel: VDL Nedcar in Born startte de productie van auto’s weer op, nadat de fabriek een week werd lamgelegd door hackers. Onderwijsinstelling ROC Mondriaan in Den Haag is gehackt door criminelen. De computers liggen nog steeds plat en medewerkers en studenten kunnen sindsdien niet meer bij hun bestanden. In februari betaalde Universiteit Maastricht 197.000 euro losgeld aan hackers.

Voldoet uw organisatie op het gebied van informatiebeveiliging aan de hoogste nationale en internationale normen? Hoe zit dit precies, en – daar gaan we weer – waar moet je beginnen..?

Lees onder bovendien meer over de deskundige sprekers van deze middag.

Team Data Science Alkmaar


Cyber security: ‘Waar begin je en waar moet je op letten?

Judith van Veen is binnen de Provincie Noord-Holland werkzaam als young professional Cyber Security & Privacy. Hier houdt ze zich bezig met onder andere awareness, Information Security Management System (ISMS) en het opzetten en beschrijven van processen op dit gebied:

‘Mij interesseert vooral de procesmatige en menselijke kant van de materie. Medewerkers moeten op álle niveaus veilig omgaan met data en zich bewust zijn van de verantwoordelijkheden in dit proces. Maar hoe pak je dit veelzijdig vakgebied in de praktijk aan en waar begin je?’


Digital Security: ‘From basement to boardroom.’

Stef Schinagl werkt aan een promotieonderzoek op het gebied van Digital Security Governance. Daarnaast is hij in de praktijk werkzaam als Sr. Adviseur informatiebeveiliging en privacybescherming bij het UWV.

Stef neemt ons in vogelvlucht mee in de verandering van hoe security van een geïsoleerd technisch onderwerp is doorontwikkeld naar een strategisch onderwerp in de boardroom.

Althans, dat zou zo moeten zijn. Er zijn echter nog veel organisaties die worstelen met deze transformatie. Vanuit zowel de theorie als praktijk roept Stef op tot de noodzaak tot verandering en geeft een aantal concrete inzichten over spanningen die bestaan en hoe deze op te lossen.


Je kunt je niet meer aanmelden.