Terugkijken: het webinar Deep learning

Terugkijken: het webinar Deep learning

22 september 2020

16:00

Online

Gratis

Deep learning valt onder de noemer kunstmatige intelligentie (AI). Het algoritme achter deep learning is gebaseerd op patroonherkenning. Na eindeloos veel input, bijvoorbeeld foto’s van een hond, leert het algoritme zelf om in de toekomst een hond te herkennen.

Bij de mens werkt dit eigenlijk precies hetzelfde. Ons brein wordt gevoed met data uit de buitenwereld via ons netvlies of ons gehoor. Onze hersencellen zetten deze signalen vervolgens om in beelden en klanken. De structuur in onze hersenen die hiervoor zorgt, wordt ook wel een neuraal netwerk genoemd. En dit is precies waarop deep learning gebaseerd is.

Dit webinar wordt wederom gestuurd door gespreksleider Marijn Plomp en Frans Feldberg verzorgt een update voor wat betreft de ontwikkelingen rondom big data en AI in het algemeen en Data Science Alkmaar in het bijzonder. Daarnaast zijn de volgende gasten:


Yura Perugachi-Diaz

Yura is nu bezig met haar PhD aan de VU bij de afdeling wiskunde. In samenwerking met Bejo onderzoekt en ontwikkelt zij deep learning-modellen die helpen bij het analyseren van beeldmateriaal. Bejo Zaden is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Op dit moment houdt zij zich bezig met het voorspellen van de ontwikkeling van witte kool, op basis van plaatjes.


Robin
van Ruitenbeek

Robin rondde afgelopen zomer zijn master Business Analytics af. Momenteel is ook hij PhD-student aan de VU en werkt hij als AI-specialist bij Pon. Zijn onderzoek en werk zijn vooral gericht op het automatisch opsporen van voertuigschade. Hiermee wil hij de bedrijfsprocessen voor verschillende bedrijven innoveren door de ontwikkeling van een uniform schadedetectiesysteem. Toepassingen zijn divers en variëren van verhuur- en bezorgbedrijven tot gedeelde mobiliteit.