Best Practices | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 !

Best Practices | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 !

1 december 2022

16:00

Ontwikkelingsbedrijf NHN, Bergerweg 200 Alkmaar - C-gebouw Inholland

Gratis

Op allerlei manieren zijn data en AI nu vanzelfsprekende ingrediënten in de modellen van veel organisaties en bedrijven. In dit college heeft DSA weer een tweetal Best Practices uit NHN laten zien, want zo is het: praktijkvoorbeelden (die werken) zijn erg inspirerend, die zien we graag.    

In dit college van Data Science Alkmaar op donderdagmiddag 1 december presenteerden respectievelijk Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Stadswerk072 in zo’n 15 minuten hun Best Practice.

Natuurlijk wordt dit college gepresenteerd door Marijn Plomp en vaste waarde Frans Feldberg, beiden van de Vrije Universiteit Amsterdam.


Jeroen Baars werkt bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) als data scientist:

‘Bij nat opgestelde rioolgemalen zijn we bezig met een transitie van correctief naar conditie gestuurd beheer. Hierbij signaleren we verstoringen voordat een (proces-)storing daadwerkelijk optreedt, waardoor het onderhoud voorspelbaar wordt. De datagedreven manier waarop we nu voorspelbaar onderhoud doen inclusief de visualisatie van de uitkomsten laat ik deze middag zien.’


Martijn Groot werkt bij Stadswerk072 als Coördinator assetmanagement Beheer Openbare Ruimte:

‘Eén melding is geen melding! Stadswerk072 beheert de openbare ruimte van de gemeente Alkmaar. Wij ontvangen ook alle meldingen hierover, ondernemen wij hier actie op en zo houden we de openbare ruimte groen, schoon en veilig. Daarnaast vormen de meldingen een waardevolle informatiebron die ons in staat stelt onze diensten nog beter in te zetten. Met Woweb zijn wij in staat om meldingen te analyseren op buurt-, wijk- en gemeenteniveau. Zo worden we steeds slimmer. Hier vertel ik graag meer over.’