DSA verwelkomt Provincie Noord-Holland bij geslaagd theatercollege

DSA verwelkomt Provincie Noord-Holland bij geslaagd theatercollege

Data Science Alkmaar bestaat tien jaar in 2023 en dit werd woensdagavond 22 februari gevierd met een bijzonder college: een theatrale talkshow van Lucas de Man. Tijdens deze avond werd bovendien de Provincie Noord-Holland verwelkomd als strategisch business partner en werd Nico Berger in het zonnetje gezet.

22 februari 2023

20:30

TAQA Theater de Vest

Gratis

Data Science Alkmaar bestaat tien jaar in 2023 en dit werd woensdagavond 22 februari gevierd met een bijzonder college: een theatrale talkshow van Lucas de Man. Tijdens deze avond werd bovendien de Provincie Noord-Holland verwelkomd als strategisch business partner en werd Nico Berger in het zonnetje gezet, een van de initiatiefnemers van Data Science Alkmaar in 2013.

Voorafgaand aan de theatrale talkshow van Lucas de Man werden de business partners en relaties van Data Science Alkmaar door Frans Felderg en Marijn Plomp bijgepraat over de ontwikkelingen voor wat betreft data en kunstmatige intelligentie. Vervolgens werd de Provincie Noord-Holland gepresenteerd als strategisch partner voor de komende drie jaar. Gedeputeerde Edward Stigter kreeg de fraaie overeenkomst overhandigd. De PNH stelt het platform Data Science Alkmaar te identificeren als een interessant kennisnetwerk in Noord-Holland Noord om op aan te sluiten.

Van links naar rechts: Paul Strijp (PNH), Martha Klein (PNH), Marijn Plomp (VU), Frans Feldberg (VU), Robert te Beest (wethouder gem Alkmaar) , Edward Stigter (gedeputeerde PNH), Daniël Banis (DSA), Edith Helsdingen (DSA) en Rob Marijn (DSA).

Geluk

Nederland staat in de top vijf van gelukkigste landen ter wereld van het VN World Happiness Report. Ondertussen slikt meer dan een miljoen Nederlanders dagelijks antidepressiva en stijgt dit gebruik jaarlijks. Wat maakt ons gelukkig? En wat is precies het geluk van morgen? Hoe bepalend is hierbij zodirect de rol van data en AI?

Lucas De Man en een team van muzikanten, filmmakers, schrijvers en onderzoekers zoomden de afgelopen tijd in op onze héél nabije toekomst. Ze spraken AI-experts en data-analisten, toekomstdenkers, filosofen, historici en uitvinders. Zo is ook VU-hoogleraar en DSA-initiator Frans Feldberg hierbij geraadpleegd.

Wat zijn de grootste veranderingen die eraan komen waar we nu te weinig rekening mee houden? Hoe bepalend is de rol van data en AI voor onze nabije toekomst? Welke ethische vragen moeten we op tijd beginnen te stellen? Een volle zaal genoot van het prikkelend theater waarbij data een relevante rol speelt: ‘De komst van technologie in allerlei vormen komt nu op ons af. Wat zijn precies de ethische consequenties? Definiëren wat ons gelukkig maakt is al niet eenvoudig, maar hoe geven we hier in de nabije toekomst inhoud aan? Het is een vraagstuk waar we gezamenlijk, als maatschappij, aan moeten werken.’

Team Data Science Alkmaar, van links naar rechts: Rob Marijn, Nico Berger, Frans Feldberg, Edith Helsdingen, Daniël Banis en Marijn Plomp.

Dit theatercollege is niét opgenomen, dus kunt u hier helaas niet terugzien. De (overige, eerdere) colleges zijn wél video’s die u hier kunt terug zien.

Je kunt je niet meer aanmelden.