Boeiende dag voor Business Partners van Data Science Alkmaar

Dinsdag 22 september werd door Data Science Alkmaar opgetuigd tot een bijzondere - en ook intensieve - dag voor de Business Partners. Een workshop, het live bijwonen van het webinar en een borrel waarbij de aftrap van het Data Science Café centraal stond, vormden het programma.

Start van de dag: workshop

Jelle Verburg (Projectleider en product owner data.overheid.nl bij Ministerie van BZK) en Victorine Nillesen (Datamanager data.overheid.nl) verzorgden in de lijn van het vorige webinar een workshop ‘Open data’. Deze praktische sessie richtte zich op:

  • Korte introductie over open data
  • Instructie over data.overheid.nl (wat is het, wat doen we, etc)
  • Laten zien van toepassingen met open data
  • Hoe leg je de koppeling tussen showcases en open data
  • Hoe kan data mij ondersteunen in mijn business model?

Bijwonen van het webinar

Het webinar diezelfde middag werd bijgewoond door dezelfde Business Partners. Het thema, ‘Deep learning’ valt onder de noemer kunstmatige intelligentie (AI). Het algoritme achter deep learning is gebaseerd op patroonherkenning. Als je dit webinar wilt terugkijken, klik hier.

Introductie Data Science Café

Na de workshop en het webinar introduceerde Data Science Alkmaar bij de borrel het Data Science Café aan de Business partners. Zo komt Data Science Alkmaar tegemoet aan een wens van dezelfde Business Partners om een ontmoetingsplek te organiseren voor hun data scientists.

Op 22 oktober en 10 december a.s. kun je vanaf 17.00 uur bij Miss Bell (café bij De TelefoonCentrale) terecht om met collega data professionals kennis te maken, kennis en ervaringen uit te wisselen, een hapje en een goed glas. Bij elke meet up krijgen een of twee sprekers een kwartier om een actueel thema te behandelen, of de groep mee te nemen in de issues die bij jouw organisatie spelen.

Introductie Data Science Café

Naast de Founding Partners (Gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit, Ontwikkelingsbedrijf NHN en De TelefoonCentrale) zijn er onze Business Partners: innovatieve, regionale partijen, die Data Science Alkmaar met een jaarlijkse bijdrage van € 5.500,- ondersteunen. Als BP maak je onze organisatie mogelijk, terwijl het ook concrete voordelen biedt.

Interessant..?Lees er hier meer over!

Aanmelden nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.